Jdi na obsah Jdi na menu

Obrazek

  

ObrazekBeran (Aries) - (21.3. - 20.4.)

Základní charakteristika: Aries, patřící mezi tzv. ohnivá znamení, jest plně pod vlivem mocného Marsu. Je snadné ho rozhněvat, ale stejně rychle se zase uklidní a jedná pak mírně. Berani jsou známí svým uměním říkat pravou věc v pravou chvíli (cítí, že je to tak správně a jednají podle toho). Snadno se učí a mají výbornou paměť. Je to jejich nesporné plus, které dokážou využít ve svůj prospěch. Rádi se baví a mají cit pro hudbu. Ve společnosti jsou tedy oblíbení, občas to ale zaskřípe právě díky jejich vlastnosti říct každému, co si myslí. V podnikání se berani hodí zejména pro obchod zejména s nemovitostmi a jejich zápal a nadšení je výhodný i co se týče financí. Berani bývají schopnými výtvarníky, umělci, zdatnými právníky i státníky a mívají i literární nadání (ale spíše vyjímečně).
Harmonii a soulad nacházejí Berani v manželství s partnery narozenými ve znamení Střelce, Lva nebo v jejich vlastním znamení. Temperamentu Beranů svědčí i partnerství s Váhou či Blížencem.

Vládce znamení: Mars
Živel znamení: oheň
Soulad se znamením: Lev, Střelec
Barva: červená, rubín
Kov: železo
Rostliny: tulipán, karafiát, kopřiva
Magické číslo: 5
Šťastná čísla: 1, 5, 7, 13, 25, 65, 47, 325
Příznivé dny: úterý, sobota, neděle
Povaha: cholerická
 

ObrazekBýk (Taurus) - 21.4. - 21.5.

Základní charakteristika: Hlavním a dominantním rysem tohoto znamení je síla a energie. Nadbytek síly znamená v důsledku tvrdohlavou, neústupnou povahu. Často jdou "přes mrtvoly". Venuše, třímající vladařské žezlo, svým vlivem způsobuje emotivní a iracionální jednání.
V zaměstnání dokáží býci díky daru praktického uvažování uspět ve všech mechanických oborech. Tedy jako inženýři, stavitelé a projektanti. Bývají z nich také schopní účetní a pokladní s mimořádným citem pro peníze. Jakmile vyjde najevo jejich důvěryhodná povaha a charakter, může jim to vynést vysoké postavení v peněžních kruzích. Pokud zabrousí do umělecké oblasti, mají tendenci býti praktiky - věnují se filmu, fotografii apod. Ideálními partnery Býků jsou Štíři, protože se jejich povahy navzájem skvěle doplňují. Porozumět spletité povaze Býka umožňují analytické schopnosti Pannám. Váhy sice přinášejí do soužití pozitiva, nicméně i prvek jakési váhavosti a nestability. Relativně výhodnou kombinaci pro manželství tvoří Taurus s Kozorohem.

Vládce znamení: Venuše
Živel znamení: země
Soulad se znamením: Panna, Kozoroh, Rak, Ryby
Barva: tmavě zelená
Kov: měď
Rostliny: pomněnka, slunečnice, vrba, modřín, dub
Magické číslo: 7
Šťastná čísla: 4, 6, 7, 8, 22, 49, 175, 1225
Příznivé dny: pátek
Povaha: melancholicko-flegmatická

ObrazekBlíženci (Gemini) - 22.5. - 21.6.

Základní charakteristika: Velmi zvláštním a psychologicky jistě zajímavým znamením jsou Blíženci. Podvojná a jaksi rozštěpená povaha je neoddělitelným rysem znamení Blíženců. Případy rozpolcených osobností jsou sice velmi vzácné, ale v protikladech si mysl Blíženců přímo libuje. Dá se u nich vypozorovat zajímavý vzorec chování - Blíženci vzplanou a hned ochladnou, aby mohli znovu vzplát. Často si to neuvědomují, ale ničí tím hlavně sebe. Nervy máme přece jen jedny ! Pokud se vyskytnou problémy, může vlídnost rázem vystřídat nedůvěra. Nejednou se z nich stávají pesimisté a skeptici. Nejvíc by si Blíženci měli hlídat a vážit to, čeho dosáhli. Každý úspěch si totiž představují jako stavbu postupujíce ke stále vyšším a vyšším poschodím, snadno by mohli přehlédnout překážky, které jejich naděje zbortí. Zůstanou jen rozvaliny. V podnikání mají Blíženci široké pole působnosti. Jsou to dobří organizátoři, obchodníci a ve spekulacích si přímo libují. Úspěšní jsou v reklamní činnosti a ostatních oborech, kde je třeba držet krok s dobou a se změnami a novinkami, jež s ní přicházejí.
Jako partneři se k sobě dobře hodí Blíženci s Váhami, stejně jako s Vodnáři. Vzhledem ke kolísavé povaze zmíněných znamení to však vyžaduje, aby se mírnili, jinak to občas může slušně zaskřípat. Neobyčejně výhodnou kombinací je spojení Blíženců se Střelcem.

 

Vládce znamení: Merkur
Živel znamení: vzduch
Soulad se znamením: Váhy, Vodnář
Barva: žlutá, hnědá, kaštanová
Kov: rtuť
Rostliny: bez, máta, meduňka, pomněnka, líska, tymián
Magické číslo: 7
Šťastná čísla: 3, 8, 12, 13, 23, 64, 260, 2080
Příznivé dny: úterý
Povaha: melancholický sangvinik

ObrazekRak (Cancer) - 22.6. - 22.7.

Základní charakteristika: Tomuto vodnímu znamení vládne oběžnice naší rodné Země Měsíc (odtud tedy pojmenování jedinců narozených v tomto znamení - "měsíční lidé (děti)".
Měsíční děti jsou smýšlením spíše tradicionalisté, však jejich povaha jest proměnlivá (dalo by se říci "jako sama Luna"). Panuje spíše představa o Raku jako o znamení domáckém, milujícím teplo rodinného krbu. Ale právě Raci bývají na cestách výteční společníci, kterým není dobrodružství a vzrušení z neznámého cizí. Díky další "račí" vlastnosti - obrovské nadšení pro věc - bývají Raci velmi úspěšnými osobnostmi. Musí se však naučit smýšlet poněkud liberálněji a s určitým nadhledem (měli by překonat svou vlastnost citovanou výše - díky tradicionálnějšímu smýšlení totiž často tíhnou spíše k minulosti a ověřeným postupům.)
Z Raků bývají schopní vědci, archiváři, historici i učitelé. Nejeden Rak vynikl i jako právník či politik. Díky jejich citlivosti a trpělivosti tíhnou i k umění - hudba, literatura apod. V podnikání jsou úspěšní věnují-li se určitému řemeslu nebo působí-li jako kupci. Mají totiž mimořádný cit pro kvalitu a poctivost. Spekulace je jim cizí. To by ale mohl být problém (zvláště v dnešní době), měli by se naučit jisté zdravé agresivitě a soutěživosti, jinak zůstanou pozadu. Pro manželský život zdá se být nejvhodnější kombinací Rak a Kozoroh. Hodí se k sobě i s Rybami, Štírem a Váhami. Pozitivem jest domácká povaha Raků.

Vládce znamení: Měsíc
Živel znamení: voda
Soulad se znamením: Šťír, Ryby
Barva: fialová, bílá
Kov: stříbro
Rostliny: mák, bříza, konvalinka
Magické číslo: 2
Šťastná čísla: 2, 5, 9, 12, 48, 81, 369, 3321
Příznivé dny: pondělí, čtvrtek, pátek
Povaha: flegmatická.

ObrazekLev (Leo) - 23.7. - 22.8.

Základní charakteristika: Lev je považován za krále zvířat - je tedy stavěn nad ostatní či do středu. Stejně tak i člověk s datem narození od 23. července do 22. srpna má tendence klást důraz na vlastní Já, chovat se jako král. Král v tomto případě není ekvivalent negativních vlastností, ale naopak, jako synonymum pro sebejistotu, sebevědomí, výraznou osobnost. Synonymum zdravého jáství v pozitivním a tvůrčím smyslu. Obdobně můžeme vykládat přirovnání ke Slunci. Lva tedy budeme prezentovat jako ohnivé znamení.
Idealismus, sny, ambice, velkomyslnost - atributy podporované žhnoucí tvůrčí energií, které máji "děti Slunce" dostatek. Avšak pozor, každá mince má dvě strany, vše je relativní. Propadne-li Lev vlastním nedostatkům, je-li panovačný a pyšný - následky jsou katastrofální. Stejně jako může být energie Slunce tvůrčí, může se rázem proměnit ve spalující, ničící a nekontrolovaný živel. Na své pouti vpřed smete vše, co stojí v cestě.
Stejně jako lev zahyne bez smečky, osobnost "dítěte Slunce" zahyne bez společnosti. Jsou blaženi, když se na ně upírají zraky ostatních, zatímco oni stojí ve středu či v čele. Pokud se Lev někdy stáhne do ústraní, je to proto, aby nabral sílu a zazářil ještě oslnivěji. Do života si nedají mluvit. Oni si jej plánují, oni jej řídí. Svých nedostatků si často nejsou ani vědomi, považují je za své, přirozené.
Stejně jako by nebyla růže bez světla a tepla, "nerozkvete" bez něj ani Lev. Miluje život pod širým nebem, Slunce je nezbytné. Zřejmě nejhorší stránkou Lví povahy je pohodlnost. Neznají pro sebe omezení a budou si tak dlouho užívat a vychutnávat, až je k činnosti vyburcuje buď nezbytí (třeba finanční), či jejich sny, cíle nebo příležitost.
Správná je pak představa Lva coby dravého podnikatele a iniciátora. Excelují ve všem, co vyžaduje entuziasmus, rozvoj a podporu. Často až nakažlivě dobrá nálada a vyloženě vůdčí schopnosti z nich dělá vedoucí pracovníky, majitele restaurací, agenty realitních společností, právníky. Prostě se uplatní všude tam, kde je třeba reagovat rychle, správně a účinně. Do čela kolektivu je často vymrští krizová situace, kdy si poradí právě jen oni a stávají se vůdci. Ne však na dlouho. Po uklidnění a zvládnutí problému ustoupí trochu do ústraní a vedení předají někomu jinému. Ne z neschopnosti, ale z chytré vypočítavosti a trochu i pohodlnosti. Pokud se jim vývoj situace nezamlouvá, znovu zasáhnou a uvedou vše na pravou míru ("pravou míru" určují zase oni).
Spousta významných herců se narodila právě v tomto znamení zvěrokruhu. Mají cit pro efektní show a doslova strhnou obecenstvo na svou stranu. Nemám teď na mysli jen herce divadelní či filmové, ale i ty v běžném životě. Prostě si nasadí masku a sehrají malé "divadélko". Talent strhávat ostatní na svou stranu je nesporný. V manželství však lví pohodlnost a nevázanost nepřispívá k harmonii. Možná nejvíce se hodí k Beranům, ale šťastný vztah najdou i v náruči jiného Lva, Panny nebo Raka.

Vládce znamení: Slunce
Živel znamení: oheň
Soulad se znamením: Beran, Střelec
Barva: červená, oranžová, žlutá
Kov: zlato
Rostliny: kopretina, slunečnice, růže, oliva, pivoňka, hloh
Magické číslo: 19
Šťastná čísla: 1, 3, 6, 9, 36, 93, 111, 6661
Příznivé dny: středa, čtvrtek, neděle
Povaha: cholericko-flegmatická 

ObrazekPanna (Virgo) - 24.8. - 23.9.

Základní charakteristika: Lidé narození v tomto období jsou mimořádně zvídaví a hloubaví. Dívají se na život z hlediska rozumu a účelnosti. Zaměřují se na informace praktické, realistické, racionálně zhodnotitelné - řád a harmonie se stávají podstatnou složkou jejich myšlení. Slídí tak dlouho, dokud o určité věci vědí vše, co potřebují. Jsou při této činnosti obdivuhodně obratní. Informace z různých zdrojů dávají dohromady, neznámé si domyslí a sestaví tak neobyčejně přesný obraz. Často si však život zbytečně komplikují. Při sběru informací by se měli soustředit jen na skutečně podstatné, podrobnosti nechat stranou. Vynechat irelevantní detaily a soustředit se na své cíle. Často kritizují dogmatičnost a upozorňují na omyly druhých. Bohužel zapomínají, že i oni nejsou bytosti dokonalé. Chyby dělají také - jen si jich nejsou vědomi. V zásadě jsou však Panny tolerantní.
Rovněž jsou tito jedinci mimořádně citliví k utrpení druhých. Zbytečně se tak trápí. Možná by pomohlo poznání, že vše má vyšší smysl a řád. Nikdo netrpí bez příčiny. Zákony karmy jsou neúprosné a (možná právě proto) spravedlivé. Mysl Panen nejednou podlehne jejich představivosti - vyvolává pak u nich strach z potíží, nehod a problémů.
Různorodá jsou pak uplatnění v zaměstnání. Úspěch nalézají všude tam, kde je potřeba rychlého a správného úsudku - tedy zvláště obchodní sféra. Redaktoři, právníci, učitelé, literáti, stejně tak i návrháři, plánovači, architekti. Někdy je ovšem překážkou určitá uzavřenost a stydlivost. Je ji třeba překonat. Horší je to s partnerským soužitím a manželstvím. Náročná, věčně nespokojená a rýpavá povaha je tomu příčina. Když spolu s těmito jde ruku v ruce ještě tvrdohlavost, problém je nasnadě. Partner pak hledá pochopení jinde. Zřejmě nejlepším řešením je manželství s jinou Pannou. Vztah je pak tolerantní a harmonický. Dále je vhodné uzavřít sňatek Rybou, případně s Býkem nebo Kozorohem.

Vládce znamení: Jupiter
Vládce znamení: Merkur
Živel znamení: země
Soulad se znamením: Býk, Kozoroh
Barva: hnědá, kaštanová
Kov: rtuť
Rostliny: pšenice, hyacint, levandule, borovice, bez
Magické číslo: 7
Šťastná čísla: 3, 4, 8, 10, 33, 64, 260, 2080
Příznivé dny: pondělí, úterý, středa, čtvrtek
Povaha: melancholicko-flegmatická 

ObrazekVáhy (Libra) - 23.9. - 23.10.

Základní charakteristika: Váhy jsou znamením spravedlnosti a harmonie. Mocnou vladařkou Vah je pak Venuše, bohyně lásky. Váhy mají mimořádný cit a intuici na podvod, neupřímnost a lest. Mohou být skryty jakkoliv rafinovaně, váhy je spolehlivě demaskují. Tyto jedince je nesnadné zmást, natož svést z cesty. Mají rovněž schopnost vcítění a porozumění ke druhým. Vždy vyslyší žádosti a potřeby svých druhů. Dokáží naplnit nadějí srdce chronických smolařů a lidí, jenž by si ostatní ani nevšimli. I přes riziko extrémů a zacházení do krajnosti pomáhají a podporují dobro a přátelství. Znovu vidíme jak důležitou úlohu sehrává v jejich životě soulad, harmonie a láska. Je-li potřeba vyřešit spor, Váha nikdy dlouho nepřemýšlí a přispěchá všech urovnat a přinést smír.
Co se zaměstnání a uplatnění týče, nalézají váhy, díky správnému úsudku a intuici, podobná uplatnění jako Panny. Avšak mají ještě větší schopnost vcítit se do situace druhých. Mimořádné uplatnění pak nalézají v charitativní činnosti, bývají talentovanými vyjednavači a diplomaty. Rovněž mají nadání ke spekulacím. Pozor na jejich hráčskou vášeň a sympatie k hazardu, nemuselo by to dobře dopadnout. Jinak se často stávají výzkumníky, historiky a vědci obecně. Mají mnohostranný talent - jsou z nich herci, řemeslníci, hudebníci. A vhodný partner ? Mohl by to být Beran - vnese do vztahu jiskru a elán. Rovněž tak i Lev. Dále by to mohlo vyjít s Vodnářem, Střelcem. Nedoporučuje se spojení Rybou.

Vládce znamení: Venuše
Živel znamení: vzduch
Soulad se znamením: Blíženci, Vodnář
Barva: námořnická modrá, vodově zelená
Kov: měď
Rostliny: šípková růže, azalka, pomněnka
Magické číslo: 3
Šťastná čísla: 7, 8, 10, 27, 49, 175, 1225
Příznivé dny: středa, pátek
Povaha: sangvinicko-flegmatická 

ObrazekŠtír (Scorpio) - 24.10. - 22.11.

Základní charakteristika: Štír Nápadně připomíná znamení Raka, avšak má jistou odlišnost. Nosí totiž s sebou zbraň, což se symbolicky odráží i v jeho povaze, jak si ještě řekneme. Jste-li narozeni v intervalu 24. říjen (podzimní rovnodennost) - 22. listopad, pak se jedná právě o Vás!
Štíři jsou často povahy tiché (ba tajnůstkářské), drží se stranou (avšak ne úplně mimo, jen tak ve stínu, aby jim nic neuniklo a byli svědky všeho). Nicméně pozor na ně (Štíři, teď se neurazte, mějte nadhled, však sami dobře víte, o čem mluvím), pokud se vyburcují k činnosti, jdou jednoznačně, nesmlouvavě, s jistou dávkou agresivity a přímočaře za svým. Situace pak povětšinou dopadá v jejich prospěch. Pokud se jedná o záležitosti celku, dokáží se za něj postavit a okolnosti dopadají pro kolektiv dobře. Tito lidé jsou pak velice váženi, ale je to většinou samolibost a panovačnost, jíž se izolují. Vystačí si sami se sebou. Nekompromisnost, cit (nejednou i chuť)pro boj, svárlivost - atributy vodního znamení, jenž alchymisté nazývali Scorpio. Často se pod jejich ohnivou maskou skrývá chlad a kamenná trpělivost, to může jejich vítězství jen prospět. Štíři musí mít prostě vždy navrch. Úspěchu a naplnění dojdou snad na všech vedoucích místech. Ředitelé, vyšetřovatelé, právníci, manažeři - skvělé uplatnění jejich vlastností a dispozic. Rak a Ryby bývají vhodnými partnery, ale Býka nepředčí nikdo. Obecně lze říci, že Štír přináší do vztahu energii a podnikavost. Je-li Štír spojen s Pannou či Lvem, soužití může rovněž klapat.

Vládce znamení: Pluto, Mars
Živel znamení: voda
Soulad se znamením: Rak, Ryby
Barva: černá, rumělková, fialová
Kov: železo
Rostliny: cypřiš, narcis, jeřabina, broskvoň
Magické číslo: 4
Šťastná čísla: 5, 7, 9, 11, 23, 25, 47, 65, 325
Příznivé dny: čtvrtek, pátek
Povaha: flegmaticko-cholerická
 

ObrazekStřelec (Sagittarius) - 23.11. - 21.12.

Základní charakteristika: Luk a šíp namířený ke hvězdám nechť jest symbolem touhy a snažení. Mnohdy jest vykládáno jako touha člověka po "božském Stvoření", tedy po osvícení.
Střelci jsou rození pracanti a jsou známí nebývalou pílí. Jiný by spekuloval, oni vše odedřou a je-li v cestě nějaký problém, zdvojnásobí svůj výkon a dovedou vše ke zdárnému konci. Když se něco nepovede, ostatní rezignují. Ne tak střelec - jeho verva a chuť k dílu je až neuvěřitelná! Nejednou dokážou doslova nadchnout a strhnout na svou stranu okolí. Mívají pak celé zástupy přívrženců. Ovšem pozor, často přehlíží potenciální nebezpečí a problémy právě díky svému entuziasmu a zapálení, navzdory své intuici i přirozené prozíravosti. Zbrklost tak z nich často dělá náladové mrzouty. Bohužel věci někdy přivádějí do extrému. Z neúspěchu obviňují okolí, ačkoli si za vše mohou sami. Jejich pracovitost pak přichází v niveč, neboť co začnou, to nedokončí a skáčou od vědné věci či projektu, zastavujíce se v půli cesty. No tak, chce to jen zpomalit, občas si trochu odpočinout a vydechnout. Trpělivost, přátelé, trpělivost! Díky pořádkumilovnosti, systematickému přístupu a schopnosti myslet progresivně si vedou v zaměstnání skvěle. Uplatňují se v oblasti cestování, import - export, plánování. Mají cit i ve finančních sférách - bankéři, manažeři. Jako "ryba ve vodě" se cítí i v mechanických a vědeckých oborech. Střelci mají rádi nevázanost, jdou za svobodou a celkem si vystačí sami se sebou. Ale pokud dojde ke sňatku, bývají z nich pozorní partneři. Hodí se pak k sobě Střelec s jiným Střelcem, s Blížencem. Výhodné je i spojení se Lvem nebo Beranem, možná i Váhou.

Vládce znamení: Jupiter
Živel znamení: oheň
Soulad se znamením: Beran, Lev
Barva: azurová, fialová
Kov: cín
Rostliny: dub, buk, jasan, lípa, vavřín, chrpa
Magické číslo: 6
Šťastná čísla: 4, 5, 9, 14, 16, 34, 37, 136
Příznivé dny: čtvrtek, pátek, sobota, neděle
Povaha: cholericko-sangvinická 

ObrazekKozoroh (Capricorn) - 22.12. - 20.1.

Základní charakteristika: Kozorohové mají výrazné duševní vlastnosti a bystrý rozum, avšak potřebují povzbuzení zejména na začátku svého života a rozvoje, aby nabyli potřebnou sebedůvěru. Často propadají melancholii a pesimismu, je tedy vhodné, někdy i nutné, mít mnohostranné zájmy, záliby a kolektiv stejně zaměřených lidí i přes to, že jsou zvyklí spoléhat se na sebe sama - své cesty si chtějí plánovat oni sami. Touha po úspěchu je nepřehlédnutelná, někdy to může v okolí vyvolat i závist. Existují dva typy Kozorohů - Kozoroh optimista a Kozoroh pesimista, přičemž každý Kozoroh zná oba tyto stavy. Když špatná nálada odezní, jedinec na ni rychle zapomene a znovu se pustí do práce. Často jsou motivací k činnosti penízky. Jsou šetrní, ale ne lakomí - dokáží se dělit. Spořivost pramení spíše ze strachu z budoucnosti, mají rádi pocit zázemí. V zaměstnání jsou tito lidé schopnými ekonomy, managery, organizátory, účetními, právníky, učiteli. Přičemž vlastnost organizovat a plánovat vyniká. Přehlédnout nelze ani literární talent. Pro manželství a partnerské vztahy je nutné hledat lidi narozené ve znamení Panny, Býka nebo Berana. Je totiž třeba najít takové jedince, kteří dokáži pozitivně ovlivňovat proměnlivé nálady Kozoroha.

Vládce znamení: Saturn
Živel znamení: země
Soulad se znamením: Býk, Štír
Barva: černá
Kov: olovo
Rostliny: indické konopí, sedmikráska, topol, kapradí
Magické číslo: 4
Šťastná čísla: 2, 3, 8, 9, 15, 28, 45, 47
Příznivé dny: pondělí, úterý, středa
Povaha: melancholická

ObrazekVodnář (Aquarius) - 21.1. - 20.2.

Základní charakteristika: Obrazně řečeno, Vodnář je v konfrontaci se životem kdykoli připraven ke "skoku". Je plný nadšení, život a svět neprožívá staticky, nýbrž maximálně dynamicky, pružně. Nejednou se z něj stává extremista, milující akci a vzrušení (pěstuje třeba nevšední sporty). "Připravenost ke skoku" se rovněž projevuje ve vědecké oblasti a obecně tam, kde se děje nějaký pokrok, nebo píšou dějiny. Bývají z nich výrazné osobnosti, které jakoby najednou vyjdou "odnikud" na scénu života nebo je naopak čeká brzký pád. K úspěchu přispívá sebejistota, sebedůvěra a schopnost využít to, co se díky své píli naučili. Největším záporem Vodnářů je lenost, pokud jí propadnou, nedostanou se nikam. Musí na sobě neustále pracovat, jít za svými ambicemi. Měli by také pamatovat na skromnost a vždy si zachovat důstojnou tvář - jinak se z nich stanou chvastouni a surovci. Uplatnění nalézají v obchodní sféře - stávají se z nich byznysmeni (umí dobře smlouvat). Výborně se hodí na posty právníků a mají politické nadání. Bez obav je můžeme postavit do čela společnosti, poradí si. Jak jsme již naznačili výše, díky technickým vlohám se z nich často stávají konstruktéři, vynálezci či průkopníci. Vodnář se hodí ke všem znamením. Avšak Lev, Váhy a Blíženci patří mezi favority.

Vládce znamení: Uran, Saturn
Živel znamení: vzduch
Soulad se znamením: Blíženci, Váhy
Barva: modrá, šedá
Kov: olovo
Rostliny: narcis, tulipán, třešeň , rozmarýn, topol, kapradí
Magické číslo: 22
Šťastná čísla: 2, 30, 4, 9, 10, 15, 39, 45, 49
Příznivé dny: čtvrtek, pátek, sobota
Povaha: sangvinická 

ObrazekRyby (Pisces) - 21.2. - 20.3.

Základní charakteristika: Ryby mají v porovnání s ostatními jedenácti znameními specifickou povahu. Vynikají zvláště svým nesobeckým a citlivým přístupem k ostatním. Agresivita a spekulace je jim španělskou vesnicí, jsou až příliš opatrní. Často jsou pochybovační o svých schopnostech a mají nedostatek sebevědomí. I malé popichování okolí berou velice vážně a stávají se tak terčem posměchu. Přes skutečnost, že jsou to lidé spolehliví, upřímní a důvěryhodní, kolektiv jim právě díky jejich vlastnostem vyčítá chyby a problémy, jež nastaly. I ty za které nemohou. Spoléhají na sliby ostatních a nejednou naletí. Pozor na intriky ! Možná by bylo vhodné, aby si nalezli jakéhosi "obránce", který se za ně postaví. Skuteční přátelé a dobří lidé snad dokážou poznat jejich pozitiva a cenné vlastnosti. Na profesionální úrovni a v zaměstnání si Ryby dobře vedou v kolektivu lidí, kteří jsou jim nakloněni, kteří dokáží ocenit jejich schopnosti a výkon. Hodí se do státní správy a do vědeckého výzkumu (tedy tam, kde se tak trochu "ztratí v davu"). Mají zvláštní cit pro přírodu (přírodovědci, chemici, ekologové) a historii. Ryba s Rybou k sobě v manželství jde, je to vztah harmonický a vyrovnaný. Chtějí-li však něčeho dosáhnout, není to spojení ideální. Jeden druhého totiž nedokážou dost dobře podpořit a podnítit. Jako vhodný "ochránce" se hodí Štír, Rak nebo Panna.

Vládce znamení: Neptun, Jupiter
Živel znamení: voda
Soulad se znamením: Rak, Štír
Barva: světle modrá
Kov: cín
Rostliny: mák, vodní rostliny, olše, jasmín, chrpa
Magické číslo: 11
Šťastná čísla: 2, 4, 11, 16, 24, 32, 34, 136
Příznivé dny: pátek, sobota, neděle
Povaha: flegmaticko-sangvinická 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Saighloh - online cialis australia afhsdbcAuthegeiyhws

29. 5. 2021 7:58

generic cialis 20 mg https://rcialisgl.com/ - is cialis bad for you sildenafil cialis

phaphHtf - sbbolthdBleliBtjEmutsr

27. 5. 2021 9:55

cialis 5mg price walmart https://cialishav.com/ - cialis extra cialis after radical prostatectomy

SaighVed - online pharmacy no prescription dgsolbvfdAuthegexhizd

27. 5. 2021 3:19

cialis/dapoxetine with overnight ship https://krocialis.com/ - viagra vs cialis forum how to get maximum effect from cialis

JighSwa - geeahdBleliBtjEmutsu

26. 5. 2021 12:00

typical cialis prescription strength https://ckacialis.com/ - how can i buy cialis online cialis purchase

phaphAni - gsaxzvofbldBleliBtjEmutsz

25. 5. 2021 16:37

Tetracycline https://pharmacyken.com/ - pharmacy online reviews canadian pharmacies that ship to the us

RebfSaigh - viagra cialis samples afhsdbcAuthegecmbyo

25. 5. 2021 12:05

cialis wallmart https://rcialisgl.com/ cialis australia express shipping

Jebgphaph - best rx pharmacy online frbdcacldBleliBtjEmutsq

24. 5. 2021 20:04

walmart pharmacy viagra https://pharmacylo.com/ walgreens pharmacy

Lebnphaph - canada pharmacies online fdvaefbfbldBleliBtjEmutsw

18. 5. 2021 4:27

ed drugs https://xlnpharmacy.com/ Avodart

LbsoSaigh - canada pharmacy online dgsolbvfdAuthegelleuj

12. 5. 2021 3:45

cialis dominican resort https://ucialisdas.com/ cialis, money order

Anoophaph - why is viagra expensive fcsogsaxzvofbldBleliBtjEmutsj

10. 5. 2021 15:47

viagra ankara satД±Еџ https://llviagra.com/ wie nehme ich viagra zu mir

GtnbGriem - aurobindo tadalafil olgstnoegfdBleliBtjEmutso

7. 5. 2021 11:36

buy viagra online amazon https://jokviagra.com/ - levitra vs viagra which is better cialis or viagra

Fmrfphaph - is kamagra same as viagra fhwsbbolthdBleliBtjEmutsh

5. 5. 2021 17:23

brand levitra cialis viagra add to cart https://cialisee.com/ cialis black reviews

Anoophaph - en donde comprar viagra fcsogsaxzvofbldBleliBtjEmutsx

3. 5. 2021 16:00

viagra per express https://llviagra.com/ viagra sus efectos

LhdvSaigh - walmart pharmacy prices without insurance dgsbvfdAuthegejiqob

24. 4. 2021 5:23

viagra cialis levitra https://asciled.com/ buy cialis

BrfgJigh - cialis mexico hvgeahdBleliBtjEmutsz

1. 4. 2021 3:39

https://ljcialishe.com/ - how long before sex should you take cialis https://cialisvja.com/ - cialis ad https://viagraonlinejc.com/ - viagra savings card https://viagratx.com/ - side effect of viagra https://buycialisxz.com/ - non prescription cialis

GrvGriem - canada drug cialis olgsanvoegfdBleliBtjEmutsu

29. 3. 2021 20:13

https://kloviagrli.com/ - viagra dosage 150 mg https://vigedon.com/ - 20mg viagra https://llecialisjaw.com/ - cialis ingredients https://jwcialislrt.com/ - buying cialis online usa https://jecialisbn.com/ - cialis price costco

dani - pravda pravdoucí

7. 3. 2010 18:04

vse je o me pravda to je opravdu mozne

tereza - ahojky

26. 6. 2009 18:41

na mne to sedi , ale jsem spise optimisticky kozoroh :-*

Attanon - Sedi to

15. 7. 2008 2:04

na me to sedi v podstat skoro vsechno co o mem znameni pises.

Jirik - Mas trochu pravdu

3. 1. 2008 11:24

No na mna sa ten horoskop hodi perfektne ale mas pravdu v tom ze clovek si svoj charakter buduje atd ale podla mna su uz niektore veci dane :)