Jdi na obsah Jdi na menu

Štěstí ukryté v nás

8. 5. 2007

Obrazek

Kousek štěstí se ukrývá v každém v nás. Stačí ho jen objevit. Nečekejme, že jednou v budoucnu to všechno bude lepší. Buďme šťastní právě teď!

Každý máme chvíle, kdy se cítíme opravdu v pohodě. Drobotině stačí, když jim maminka nebo tatínek přečte pohádku na dobrou noc, malí školácí jsou šťastní při každé získané jedničce. Náctiletí zapomínají na starosti, když jsou ruku v ruce se svou vysněnou láskou, mladí manželé se těší na dovádění s dětmi. Zasloužilí rodiče si užívají chvíle setkání s letitými přáteli, babičky zapomenou na bolavé klouby, když jim na klině sedí upovídaný vnouček. Každý máme chvíle, kdy se cítíme opravdu šťastní.

Škoda jen, že chvíle pohody bývají tak vzácné. Okamžiky, kdy nikam nespěcháme a vychutnáváme tetlivé blaho každé vteřiny, kdy vedle sebe dokážeme nahmatat štěstí. Přitom je jen na nás, jestli si dokážeme uvědomit tu prostou, tichou radost, kterou nám život přináší Příležitostí k zastavení a pousmání je kolem nás víc, než si myslíme. Stačí jen umět do široka otevřít oči. Všímejme si obyčejných věcí kolem sebe :cvrlikání ptáčků, načechraných obláčků, vůně zapadajícího sluníčka. Pokusme se změnit úhel pohledu prostinkých krás přírody objevíme tucty. Vzpomeňme na chvíle zamilovanosti a nekonečných procházek,, právě tehdy jsme měli schopnost vnímat více než ostatní. Proč se vlastně honit za dokonalostí. Buďme lidští jeden k druhému, a především sami k sobě.  Není důležité vypadat perfektně, ale cítit se perfektně. Když se přestaneme trápit nad tím , co nemůžeme změnit, získáme čas na to najít na sobě krásnou a oduševnělou přirozenost. Jakmile se naučíme respektovat samy sebe, budou nás mít rádi i ostatní. A není ani potřeba nic moudrého říkat, často stačí jednoduše naslouchat.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář