Jdi na obsah Jdi na menu

Filmy k zamyšlení

25. 6. 2011

padre-pio.jpg     PÁTER PIO

     Životopisný film, zabývající se osobností stigmatizovaného   kapucínského řeholníka a možná nejpopulárnějšího světce 20. století: Padre Pia z Pietrelciny (25. května 1887 – 23. září 1968).

     Narodil se v malé italské vesničce Pietrelcina a při křtu dostal jméno František po sv. Františkovi z Assisi. Již v dětství bylo zřejmé, že je výjimečným dítětem. Byl velmi zbožný a už jako chlapec toužil sloužit Bohu. Na kněze byl vysvěcen roku 1910, později odešel do kláštera v San Giovanni Rotondo, kde pak působil celý svůj život jako kněz a zpovědník. Roku 1918 se u něho poprvé objevila krvavá stigmata (tzv. rány Kristovy), která pak nosil až do své smrti a zpočátku byl kvůli nim považován za podvodníka.

      Tohoto podezření jej zbavila až opakovaná lékařská vyšetření. Je mu taktéž přisuzováno mnoho dalších zázraků, např. jasnovidectví nebo bilokace, jejichž původ se dá jen těžko nějak racionálně vysvětlit. Ačkoliv byl celý jeho život poznačen utrpením, dožil se 81 let a později byl Janem Pavlem II. prohlášen za svatého.

FILM KE STAHNUTÍ ZDE:

1. díl filmu

www.ulozto.cz/5662745/padre-pio-1-dil-sk-dab-avi

2. díl filmu

www.ulozto.cz/5663259/padre-pio-2-dil-sk-dab-avi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   FATIfatima.jpgMA 

   Film na motivy událostí, které se staly roku 1917 třem malým dětem, pasáčkům Lucii dos Santos, Jacintě Marto a jejímu bratrovi Franciscovi Marto nedaleko portugalského města Fatima. Když pásli jako obvykle dobytek v Cova da Iria, zjevila se jim náhle na malém dubu krásná paní. Žádala od dětí modlitby a oběti za obrácení hříšníků k Bohu. Zjevení pokračovala každý měsíc třináctého ještě několikrát. Paní se představila dětem jako Panna Maria růžencová, řekla jim několik tajemství a nabádala duše k obrácení k Bohu. Děti zažívaly mnoho útrap se zjeveními spojených, dokonce byly vězněny a pod pohrůžkami mučení vyslýchány.

FILM KE STAHNUTÍ ZDE:

www.ulozto.cz/4331711/fatima-skdab-avi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

legenda.jpg   LEGENDA O JANĚ

   9. století, Anglie. Mladou Janu čeká tradiční úděl žen tohoto věku - práce, rození dětí a smrt v mladém věku. Jana se však rozhodne jít jinou cestou. Cítí, že byla vyvolena pro jiný osud, a tak se rozhodne v převleku za muže nastoupit na dráhu teologie. Stoupá církevní hierarchií strmě vzhůru a riziko jejího odhalení je pořád větší...

Dodnes se neví zda tento příběh je či není skutečný. církev doposud tuto "legendu" neuznala, ale ani nevyvrátila. Říká se, že Jana byla papežem a po zjištění, že je ženou (po její smrti), byla vymazána ze všech historických dokumentů, spisů a knih.

 

FILM KE STAHNUTÍ ZDE:

www.ulozto.cz/6332826/legenda-o-jane-cz-2009-avi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kevinamash - Levitra Helps To Keep A Sexual Relation Alive

19. 9. 2018 1:09

Sexual relationship can be a pleasurable give and take relationship with one?s partner. If anything goes wrong in this give to get process, it really is enough to derail the relationship. But any thing sometimes happens and that is unpredictable. Moreover, able to keep a normal sexual relationship means keeping oneself physically healthy. So any type of sexual disfunction should be given utmost care. One such health risk is erection dysfunction commonly seen in men. Unable to keep a proper and prolonged penile erection results in male impotence. This is infact a serious problem for maintaining a normal sexual relationship. So when there arises such a problem it?s wise to treat it in lieu of sitting quiet.

The choice between the various available treatment methods involve treatment using a proper medicine. Response to a dental agent like Levitra can be quite effective in this context. Studies show that erectile dysfunction is principally due to insufficient flow of blood on the penis? veins and lack of stimulation also. Practising oral therapy of Levitra boosts the rate of the circulation of blood that gradually stimulates the penis causing a hard erection, adequate for an intercourse.



Levitra is certainly one such drug that's discovered to be effective. Clinically many experts have proved that it even conditions patients who suffer from various health problems like high blood pressure levels, high cholesterol levels or diabetes. A lot of men, who took Levitra the first time, responded positively for gaining high rate of success. Besides, it has been also found it can be also taken to medicines accustomed to treat other medical ailments.