Jdi na obsah Jdi na menu

Kleopatra - věčné mládí Kleopatry

13. 12. 2006

Kleopatra - věčné mládí Kleopatry

Obrazek

O Kleopatře lze říci, že patřila k nejslavnějším postavám starověku. Vlády nad Egyptem se ujala po smrti svého otce roku 51 před n. l. Vládkyní se stala v osmnácti letech. Vynikala nejen krásou, ale i krutostí. V touze po moci nechala usmrtit svého bratra a později i svou sestru.

Podle dějepisců měla mimořádné osobní kouzlo a neskonalou touhu co nejdéle si uchovat mladistvý vzhled. Z toho důvodu se pravidelně koupala v mléce oslic. Krása, půvab a bystrost ji pomohly získat přízeň římského císaře, Gaia Julia Caesara.

ObrazekPo jeho smrti se stala manželkou dalšího do dějin zapsaného muže. Antonia, s nímž měla tři děti. Půvab prý si uchovala až do své smrti, do 31 před n. letopočtem, kdy ukončila svůj život (dala se uštknout hadem). Stalo se tak po porážce egyptských vojsk a sebevraždě jejího chrabrého manžela. Porážku zavinila svým neústupným chováním, cítila se pokořena a nedokázala se vyrovnat se ztrátou manžela i svého trůnu. Kleopatrou vymřel slavný rod Ptolemaiovců, kteří vládli egyptské říši celých 300 let. Cizí rukou přišly o život všechny její děti.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ell - ...

7. 2. 2009 20:08

říká se že teda hezká nebyla vůbec.prý byla fakt hodně ošklivá a caesar s ní byl jen kvůli tomu že byla bohatá a měla velkou moc

eviku1999 - ted Kralovnao jsem ja

27. 1. 2008 12:46

KLEOPATRU OBDIVUJU,PROTOZE JE TAK KRASNA A NADHERNE ZPIVA!

kristyna - kiki alias kleopatra

23. 12. 2007 7:38

já moc kleopatru obdivuju a ty byla to dobrá královna

KLEOPATRA - KLEOPATRA

7. 12. 2007 17:30

KLEOPATRA

zuzana - ona je jedina

4. 10. 2007 0:57

nikto nikdi nebude vediet ako vizerala cleopatra

Lenka - o Kleopatře a o mě

26. 2. 2007 12:10

Kleopatra byla známá královna, která vládla ve starověkém Egyptě. Byla velmi krásná a chytrá. Je známa tím, že spáchala sebevraždo uštknutím jedovatým hadem. Lidé si myslí, že ji uštkla Kobra Královská. Neví se jestli to byl jeden had nebo dva hadi. Mě by zajímalo proč to udělala, když jí měl skoro každý rád. Někdo si myslí, že kvůli zabití césara. Kdo ví. Na Egyptě se mi líbý všechno kdybych si ale musela vybrat tak to je Sfinga. Je hodně zajímavá. Až budu velká chtěla bych být archeološkou a hledat po Starodávném Egyptě. i moje nejlepší kamarádka Domča chce být archeološkou. Já a Domča jsme blázni do Egypta. Pá Pá Lenka možná budoucí archeološka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anna - jotød

17. 2. 2007 12:18

holt oyln ftju pfjgm hjiyp åpoi kjruy jhti tiyå hgerkj jheoty

Jajka.B - Kleopatra

11. 2. 2007 11:27

Hezký den,
vím, že existuji dvě verze Kleopatřina života. Tato verze kterou mám zde je výčet z Egyptského písma, které se nachází v staré sepsané Egyptské knize. Poté existuje ještě jiná verze a ta se uvádí nejen v knihách, ale také ve filmech. Ale je skutečností, že měla sestru, přesto se tato skutečnost objevuje v četbě velice málo. Přesto děkuji za Vaše slova. S přáním krásného dne. Jajka

Kleopatra (kleopatra.seven@seznem.cz) - Máte to špatně napsané!!!!!!!!!!

11. 2. 2007 10:50

Máte to špatně napsané Kleopatra měla jen jedno dítě a to sice s Caesarem měla syna Caesariona. Vládla nejprve se svým bratrem Ptolemaiosem XIII., který ji nechal vyvézt do pouště. Její věrný přítel Apollodoros jí převlečený za kupce pšinesl v koberci před Caesara po vyhrané bitvě u Farsala. Ptolemaios se jí pokoušel otrávit, ale místo toho ho nechali popravit spolu se svým regentem Pothinusem.

egypťanka - Egypt

30. 1. 2007 16:19

Moc se mi líbí věci kolem Egypta hlavně pyramidy.

Sigi - Neměla ničeho dost.

24. 1. 2007 13:42

Jsem ráda že jsem, co jsem. Být slavná a mocná, proč.
Jak dopadla i s dětma. Měla na výběr a vybrala si riskovat všechno. Kdo už teď ví, zda to byla odvaha nebo chorobné přesvědčení o své nepokořitelnosti.

Karolína Soušková - Kleopatra

17. 1. 2007 17:45

Jsem její obfdivovatelkou,vím on ní skoro všechno.

karolína - moje kleopatra

13. 1. 2007 11:07

kleopatra byla fakt hustá