Jdi na obsah Jdi na menu

Záhadné vědomí a podvědomí

11. 11. 2006

 Záhadné vědomí a podvědomí

Obrazek

Vědomí, to je naše vědomé já, pravé vědomí a podvědomí, či druhé vědomí, obsahující jakousi druhou osobnost se svým já, s činností neuvědomělou a s vlastní pamětí. Za běžných normálních okolností se nám zdá být každý čin a myšlenka vědomou. Není tomu tak. I za normálního stavu lze pozorovat jistou přítomnost jevů, nepatrných dojmů, jež jsou samy o sobě příliš slabé, než aby se staly vědomými.
V nejhlubším nitru každého z nás existuje zázračné vědomí, jež tvoří, modlí se, zatímco my pracujeme. 
     

 Podvědomé já je ve stálé činnosti, které ve stavu vědomém nepozorujeme. Žádáme-li podvědomé já, dáváme-li mu příslušný rozkaz, projeví své schopnosti: dorozumívání cestou telepatie, prostorové vidění, vidění do minulosti, přítomnosti i budoucnosti, kresby, automatické písmo, pohyb i přenos předmětů bez doteku, zhmotnění se aj., ale jen pokud nám byl úkol předurčen.
      Myšlenky řešící těžké problémy přicházejí zpravidla náhle, často čtvrt hodiny před usnutím, ve změněném stavu mysli (Alfa), a objevitele překvapují - poskytují jeho vědomí už hotové, vyřešené celky, před jejich genialitou mnohdy ustupuje jakákoliv objektivní zkušenost.
„Co je to hladina Alfa?“ - Je to jeden ze vzorců mozkových vln, jakési elektrické energie produkované mozkem, které se měří přístrojem zvaným EEG. Rytmus je měřen v cyklech za sekundu.

BETA - od 14 CPS a výše
ALFA - od 7 do 14 CPS
THETA - od 4 CPS
DELTA - pod 4 CPS

Hladina Beta, to je normální stav, v práci, doma, právě teď, Alfa přichází, když sníte nebo usínáte, ale ještě úplně nespíte, nebo ještě nejste úplně vzhůru, je to jakýsi stav mezi tím. Theta a Delta jsou fáze hlubokého spánku.
      Hladinu Alfy lze úspěšně navodit po kratším tréninku kdykoli se vám zlíbí a využít tohoto změněného stavu mysli k vašemu prospěchu. Jedna z možností je Silvova metoda, která učí, jak máte vstoupit do hladiny Alfa a poté si svůj cíl vizualizovat, pociťovat vůni, prožívat hmatové a chuťové pocity a vidět svůj cíl tak, jakoby už existoval.
Model musí vždy předcházet skutečnost. Svůj nový svět musíte nejprve vidět, pak v něm můžete žít.
      Jak se dostat do stavu hladiny Alfa? Zkuste se pohodlně posadit, ruce položte na stehna dlaněmi dolů a nohy mějte na zemi. Počítejte pomalu od deseti do nuly a představujte si, jak je vaše tělo stále uvolněnější, můžete si k tomu pustit nějakou relaxační hudbu. Možná se vám bude zdát, že se nic neděje, ale nevěřte tomu. Je to právě ten stav, kdy si můžete programovat ve své mysli cokoli chcete.
      Také si můžete stáhnout z www.bwgen.com krátký prográmek
BrainWave Generator, který vám tento stav mysli pomůže navodit poslechem různých zvuků pro určitou hladinu, meditaci, snadnější učení apod.
      Nemusíte se obávat, že vám v meditační hladině Alfa někdo ublíží, v tomto stavu nelze účinně konat zlo jiným osobám - buď se obrátí proti vysílateli, nebo sklouzne zpět do hladiny Beta.
      Co však s tím, že například fenomén Kašpirovskij ve svých seancích přímo lidi nabádá, aby si nic nepřáli, jinak že se toho nikdy nedočkají! Raději, že nemáme věřit, než abychom věřili. Jiný autor tvrdí, že je to útěk z reality, a další známá věta, kterou jste už určitě slyšeli je, že se nám může stát pravý opak toho, co si přejeme.
Vše závisí na našem stupni myšlení a v co skutečně pevně věříme.
      Jsem si ale jist, že není moudré ani bezpečné záviset pouze na tom, co se můžete naučit jen ze zkušeností, neboť časem přijdete na to, že znalosti, které jste takto získal - jakkoliv jsou cenné - často přicházejí příliš pozdě, než abyste z nich mohli mít v tomto životě užitek a slouží pouze jako připomínka vašich minulých chyb. Buďte proto ochotní učit se i od druhých.
      Snažit se dosáhnout bohatství tvrdou prací a v potu tváře, to je spolehlivá metoda, jak se co nejdříve dostat na hřbitov. Není lepší být zdravý a bohatý než chudý a nemocný?
Neignorujte problémy a nepovznášejte se nad ně, ale čelte jim a řešte je! Podívejme se nyní na vyváženost v přírodě.

Obrazek

Čínská monáda
Síla odstředivá s ženským principem - Jin      Jang - síla dostředivá s mužským principem


      K nejstarším písemnostem lidstva se jistě řadí Kniha proměn (Yjing). V čínském dávnověku vzniklo učení o protikladných principech jin a jang. Původním účelem znaků Knihy proměn bylo zkoumání osudu. Svět je podle Knihy proměn jednotným celkem, jehož jedna část je skrytá, nadsmyslná, druhá zjevná, přístupná našim smyslům a našemu myšlení. Jestliže se vědomě nebo nevědomě proviňujeme proti tomuto pořádku, pak nám naše činy působí škodu. Čím více se blížíme tomu, co je skryto, tím spíše najdeme správnou cestu. Projevy dvou sil, které se všude vyskytují v nejrůznějších podobách a jsou nositeli všech protikladů (nebe a země, světlo a tma, výška a hloubka, muž a žena) jsou jang a jin, tvůrčí a přijímající principy, aktivita a pasivita.

      Dovolte mi citovat tento příběh: V Číně měl jeden nosič vody dvě velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích klacku, který nosil na krku. V jedné byla prasklina, naproti tomu ta druhá byla dokonalá a vždy nesla plnou míru vody. Na konci dlouhé cesty, která trvala od potoku až k domu, měla prasklá nádoba vodu už jen do polovičky. Dva celé roky to takto šlo, nosič vody nosil do domu každý den jen jednu a půl nádoby vody. Samozřejmě dokonalá nádoba byla pyšná na svůj výkon, vždyť přinesla pokaždé všechnu vodu. Ale chudák prasklá nádoba se styděla za svoji nedokonalost a cítila se uboze, protože je schopná jen polovičního výkonu. Po dvou letech soužení oslovila nosiče u potoka: „Stydím se, protože voda teče po celou cestu domů.“ A nosič jí odpověděl: „Všimla jsi si, že kytky rostou jen na tvojí straně chodníku a ne na straně druhé? To proto, že jsem vždy věděl o tvém nedostatku a na tuto stranu cesty jsem rozséval semena květin. To ty jsi je každý den zalévala, když jsme se vraceli domů. Dva roky sbírám tyto krásné květiny, abych si ozdobil svůj stůl. Kdybys nebyla taková, jaká jsi, tak by tato krása nemohla rozzářit můj domov.“
Všichni máme své osobité chyby. Všichni jsme prasklé hliněné nádoby. Ale tyto praskliny a chyby, které jsou v každém z nás, dělají náš život tak velmi zajímavým a vzácným. Jen každého musíme přijmout takového, jaký je a uvidět v něm to dobré. Přeji krásný den všem svým prasklým hliněným nádobám - přátelům.

Obrazek

Několik důležitých bodů k dosažení vašich cílů
  • Odmítněte žít neúspěšný život, nehledejte věci příliš daleko a štěstí někde jinde a na jiném místě, vše už ve vás dávno dřímá a jen čeká na své probuzení.
  • Nečekejte na mimořádné příležitosti, utvořte si je sami, chopte se úplně obyčejných věcí a učiňte je velkými!
  • Nezapomeňte, že vše, co pociťujete, jsou jenom stavy vaší mysli.
  • Nevzdávejte se, když je vám momentálně hůře, neboť to je stav, kdy se vítr obrací na opačnou stranu, tak jako se střídá příliv a odliv.
  • Moudře využívejte čas, který je vám dán.
  • Mnohokrát se setkáte se závistí, žárlivostí, pomluvami. Nenechte se jimi ovlivnit, chce to vyrovnané myšlení, víru a vůli, abyste se udrželi na vrcholu.
  • Směřujte své myšlení výše než jiní. Povstaňte a vyjděte z davu!
  • Síla mysli je obrovská, nekonečná, tak jako vesmír. S tak neomezenými možnostmi se rozhodněte využívat svůj mozek celou svou kapacitou.
  • Budoucnost si tvoříme přítomností tím, na co myslíme a o čem přemýšlíme. Dávejte si na to pozor!
  • Nedávejte si mnoho cílů najednou! Výsledkem bude neúspěch ve všech směrech.
  • Pozorujte svět jinýma očima, takovýma, které vidí to, co je mnoha ostatním skryto (např. nová pavoučí síť …), objevujte stále něco nového a nesklouzněte do stereotypu a automatizace!
  • Pomalu postupujte nahoru, buďte vytrvalí a nepřestávejte v úsilí! Víte, co vám prospívá nejvíce? Když se stále vracíte ke svému cíli znovu a znovu, i když nemáte vždy chuť!
  • Chcete-li zdokonalit své tělo, musíte bedlivě strážit svou mysl!
  • V zármutku nechť je vaše duše povznesena myšlenkou na to, že kdyby nebyly žádné stíny, nebyl by ani sluneční svit!
  • Je dobré mít peníze, majetek a věci, ale občas se ujistěte, zda neztrácíte věci, které si za peníze koupit nemůžete!
  • Pomozte ostatním, když budou v nouzi a o vaši pomoc budou stát!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

LouisGrofe - download windows vm image free

13. 10. 2021 12:25

skdrlbsdjk37909453

https://hhowtoknow.xyz/
https://hhowtoknow.com/
download game zombie vs plants pcdownload hd desktop wallpapers for windows 10download windows xp 2014 edition freedownload syswow64 windows 10windows 10 keyboard and mouse not working at login 2019 free downloadforza pc game downloadtelecharger sony vegas pro 12 32 bit windows 7 gratuit free downloadhp printer software windows 10 downloadmicrosoft project 2010 how to add holidays free downloadarma free download full game pc
https://bit.ly/3jISpEX
https://bit.ly/37uj42L
https://bit.ly/3iCjASG
https://bit.ly/2VFWeTz
https://bit.ly/3CJL3cQ

windows 10 the missing manual pdf free download free
gpu z download windows 10
asus xonar essence stx windows 10 driver
6snap for windows phone download free
download half life 2 full game free for pc